Busiate pasta met rode pesto

Busiate pasta met rode pesto en appelkappertjes

Ingrediënten voor 4 personen

Terramia.nl producten:

  • 500g Busiate pasta• 2 potjes Rode Pesto
  • Olijfolie
  • 1 potje Appelkappertjes
  • Parmezaanse kaas
  • Basilicum

Bereiding:

Neem een grote pan en vul deze voor ongeveer 3/4 met water en breng dit aan de kook. Voeg nu het zout (Sale marino Limone e Pepe nero) toe en proef het water even. Het mag best lekker zoutig zijn omdat de pasta deze smaak overneemt (het overgrote deel van het zout blijft achter in het water en eet je dus niet op).Breng het water nu weer aan de kook en zorg dat het goed ‘rollend’ kookt. Doe dan de pasta in de pan en roer dit 1-2 minuten los met het liefst een pastalepel (met van die stekels) of een vork, hierdoor blijft de pasta minder aan elkaar plakken.

Kook de pasta nu zachtjes (maar wel laten koken) tot maximaal minder dan 1 minuut van de op de verpakking vermelde kooktijd (11 minuten voor de Busiate). Beter nog: proef na 3-4 minuten even de pasta, is deze zo lekker? Dan is hij klaar. Anders nog een minuutje en dan weer proeven.

In de tussentijd plaats je de koekenpan op het vuur met een beetje olijfolie. Gooi de appelkappertjes in de pan en bak ze ongeveer 2/3 minuten. Zorg dat de de pasta tegelijkertijd met de appelkappertjes klaar is.

Giet de pasta af met het vergiet en gooi de pasta in de koekenpan met de appelkappertjes. Open de twee potjes Rode pesto en giet ze in de koekenpan. Roer allemaal door elkaar tot de pasta helemaal met de saus is gemengd. Rasp de Parmezaanse kaas op de pasta en gebruik een paar basilicum blaadjes voor kleur en smaak.

BUON APPETITO!!