Bereiding (ca. 135 minuten, waarvan ca. 105 minuten wachttijd)
Doe 250g Bakmix voor Pizza en Focaccia in een kom
Meng 120ml lauwwarm water met 7g instant gist, een ei en 2 eetlepels olijfolie
Giet het over de bakmix en roer dit mengsel goed door met een lepel tot een soepel deeg *
Kneed het deeg goed (ca. 10 minuten) en druk uiteindelijk in een bol
Laat afgedekt staan en laat 45 minuten rijzen
Kneed kort terug in een bol en laat afgedekt nog eens 45 minuten rijzen. Ondertussen verwarm je de oven voor op 220 graden
Het deeg is nu klaar om een pizza te vormen. Duw de bol plat vanuit het midden zodat de randen omhoog komen. Duw met je duimen rondom de randen opzij, draai vervolgens ondersteboven om en druk ook aan de andere zijde de randen naar opzij, zodat de karakteristieke vorm van een pizza ontstaat, klaar voor het beleg!
Besmeer de bodem met een laagje tomatensaus, plaats stukken mozzarella, verspreid met een klein lepeltje de groene pesto over de pizza en maak af met wat blaadjes basilicum en besprenkel met wat olijfolie. Doe als laatste de trostomaatjes over de pizza.
Bak in ca. 15 minuten af in de voorverwarmde oven (220°)**
BUON APPETITO!!
* Let op : als het beslag te droog is, voeg je meer water toe, dit is afhankelijk van de grootte van het ei. Voeg het extra water toe in stapjes van 10ml, want te veel water maakt het beslag weer te kleverig en niet meer bewerkbaar met de hand. Is dit het geval, voeg meer Bakmix toe.
"* Gebruik een Terramia.nl Pizzasteen voor een extra krokant resultaat.