• Veilig betalen
  • Met liefde verpakt en verzonden
  • Echte Italiaanse producten
  • Kwaliteit
  • Veilig betalen
  • Met liefde verpakt en verzonden
  • Echte Italiaanse producten
  • Kwaliteit

Salame di cioccolato

Ingredienten:

  • 200 g droge koekjes
  • 2 eieren
  • 125g boter
  • 150 g suiker
  • 50 g cacaopoeder
  • een klein scheutje rum of likeur (bijv. Marsala)

Bereiding:

Smelt de boter (evt. au bain marie) en laat hem afkoelen.

Doe de eieren in een kom, voeg de suiker, gesmolten boter, cacao en rum/ likeur toe. Meng alles tot een gladde en homogene consistentie.

Breek de koekjes in kleine stukjes en voeg deze toe. Meng geleidelijk tot het cacaomengsel goed is gemengd met de koekjes.

Leg het op een vel bakpapier. Vorm als een salami, wikkel en sluit alles af om het op zijn plaats te houden.

Plaats de chocoladesalami minimaal 4-5 uur in de vriezer voordat je hem in plakjes snijdt.

Buon appetito!