PIZZA MET VERSE TROSTOMAATJES EN BASILICUM


Ingrediënten voor een pizza
Terramia.nl producten :
• 250g Bakmix voor Pizza en Focaccia
• Tomatensaus Basilicum
• Olijfolie

Toevoegen :
• 1 groot ei
• 7g instant gist
• 120ml lauwwarm water
• ca. 20g Parmezaanse kaas, ca. 50g buffelmozzarella,een handvol verse basilicum en verse trostomaatjes.

Benodigdheden :
• Beslagkom
• Kaasrasp
Terramia.nl Pizzasteen (optioneel)


Bereiding (ca. 135 minuten, waarvan ca. 105 minuten wachttijd)
• Doe 250g Bakmix voor Pizza en Focaccia in een kom
• Meng 120ml lauwwarm water met 7g instant gist, een ei en 2 eetlepels olijfolie
• Giet het over de bakmix, en roer dit mengsel goed door met een lepel tot een soepel deeg *
• Kneed het deeg goed (ca. 10 minuten) en druk uiteindelijk in een bol
• Laat afgedekt staan en laat 45 minuten rijzen
• Kneed kort terug in een bol en laat afgedekt nog eens 45 minuten rijzen. Ondertussen verwarm je de oven voor, op 220 graden
• Het deeg is nu klaar om een pizza te vormen. Duw de bol plat vanuit het midden zodat de randen omhoog komen. Duw met je duimen rondom de randen opzij, draai vervolgens ondersteboven om en druk ook aan de andere zijde de randen naar opzij, zodat de karakteristieke vorm van een pizza ontstaat, klaar voor het beleg !
• Besmeer de bodem met een laagje tomatensaus, rasp er Parmezaanse kaas over, plaats stukken buffelmozzarella en maak af met wat blaadjes basilicum en besprenkel met wat olijfolie. Als laatst verspreid de gesneden trostomaatjes over de pizza.
• Bak in ca. 15 minuten af in de voorverwarmde oven (220°) **
• BUON APPETITO!!

* Let op : als het beslag te droog is, voeg je meer water toe, dit is afhankelijk van de grootte van het ei. Voeg het extra water toe in stapjes van 10ml, want te veel water maakt het beslag weer te kleverig en niet meer bewerkbaar met de hand. Is dit het geval, voeg meer Bakmix toe.
** Gebruik een Terramia.nl Pizzasteen voor een extra krokant resultaat




BUSIATE PASTA MET RODE PESTO EN APPELKAPPERTJES


Ingrediënten voor 4 personen

Terramia.nl producten:

• 500g Busiate pasta
• 2 potjes Rode Pesto

• Olijfolie

• 1 potje Appelkappertjes

Toevoegen :

• Parmezaanse kaas

• Basilicum blaadjes

Benodigdheden :

• Pan om de pasta te koken met deksel

• Vergiet

• Kaasrasp

• Koekenpan om de pasta te "saltare"


Neem een grote pan en vul deze voor ongeveer 3/4 met water en breng dit aan de kook. Voeg nu het zout (Sale marino Limone e Pepe nero) toe en proef het water even. Het mag best lekker zoutig zijn omdat de pasta deze smaak overneemt (het overgrote deel van het zout blijft achter in het water en eet je dus niet op).
Breng het water nu weer aan de kook en zorg dat het goed ‘rollend’ kookt. Doe dan de pasta in de pan en roer dit 1-2 minuten los met het liefst een pastalepel (met van die stekels) of een vork, hierdoor blijft de pasta minder aan elkaar plakken.

Kook de pasta nu zachtjes (maar wel laten koken) tot maximaal minder dan 1 minuut van de op de verpakking vermelde kooktijd (11 minuten voor de Busiate). Beter nog: proef na 3-4 minuten even de pasta, is deze zo lekker? Dan is hij klaar. Anders nog een minuutje en dan weer proeven.

In de tussentijd plaats je de koekenpan op het vuur met een beetje olijfolie. Gooi de appelkappertjes in de pan en bak ze ongeveer 2/3 minuten. Zorg dat de de pasta tegelijkertijd met de appelkappertjes klaar is.

Giet de pasta af met het vergiet en gooi de pasta in de koekenpan met de appelkappertjes. Open de twee potjes Rode pesto en giet ze in de koekenpan. Roer allemaal door elkaar tot de pasta helemaal met de saus is gemengd. Rasp de Parmezaanse kaas op de pasta en gebruik een paar basilicum blaadjes voor kleur en smaak.

BUON APPETITO!!