Boekweitmeel

€ 3,99

incl. belastingen plus verzending

Beschrijving

FARINA DI GRANO SARACENO (500 G)


boekweit uit de Italiaanse Alpen
ideaal om pasta, pizza, brood, pannenkoeken en desserts een unieke smaak te geven
gluten-vrij
hoge biologische waarde van proteïne (8 essentiële aminozuren)
goede bron van vezels.


DESCRIZIONE

Geproduceerd in het hart van Valtellina (Lombardia), een vallei vol met biodiversiteit in de natuur van de Alpen.
Boekweitmeel is ons Gluten-vrije meel, ideaal om huisgemaakte pasta, pizza, brood, pannenkoeken en desserts een unieke smaak te geven.
Het is rijk aan proteïne en bevat koolhydraten, lipiden, en essentiële aminozuren, waardoor het ook een zeer gezonde keuze is.


SUGGESTIES

Boekweitmeel is glutenvrij. Gluten zorgt voor sterkte en elasticiteit van het deeg. Als je tijdens het bereiden van een recept meer sterkte wilt toevoegen aan je glutenvrije deeg, dan hebben we enkele suggesties.

In een gluten-vrij dieet, kun je bijvoorbeeld :
• eiwit gebruiken. Het water en de proteïne in het eiwit maken het deeg iets makkelijker kneedbaar, en geven de pasta wat meer bite
• weipoeder toevoegen.

Niet in een gluten-vrij dieet, kun je bijvoorbeeld :
• het boekweitmeel mengen met andere soorten meel.


INGREDIËNTEN

Boekweit (Polygonaceae familie).


VOEDINGSWAARDE

Gemiddelde waarde per 100 g
Energie : 1452 kJ / 343 kcal
Vetten : 2,9 g
– waarvan verzadigd : 0,62 g
Koolhydraten : 70,1 g
– waarvan suikers : 2,85 g
Vezels : 5,3 g
Eiwitten : 10,8 g
Zout : 0,004 g