Olive Taggiasche snocciolate (ontpit) Costa dei Rosmarini 180gr. (2 x potjes)
Beschrijving
De kleine en zoete Taggiasca-olijven, typisch voor Ligurië, hebben een delicate fruitgeur. De bereiding van deze Ligurische specialiteit duurt lang omdat de olijven worden onderworpen aan het traditionele pekelproces. Vervolgens worden de stenen verwijderd en worden de olijven ondergedompeld in extra vergine olijfolie. Het is een zeer succesvol product vanwege de delicate smaak van de olijven en de hoge kwaliteit van de extra vierge olie die samen met de olijven gebruikt kan worden. Ontpitte olijven geven een delicate extra smaak aan gerechten, ze worden gebruikt bij aperitieven of als laatste ingrediënt in salades en vele andere gerechten, waaronder sauzen voor pasta, vis en vlees.
Het verhaal van Costa dei Rosmarini begint op een klein landgoed omringd door rozemarijnplanten in het hart van Ligurië, met een schat van duizend olijfbomen. Luisa Tedeschi Petrelli, eigenaar van het landgoed, lid van de Italiaanse Academie voor Keuken en medewerker van verschillende Italiaanse eet- en wijntijdschriften, besloot in 1995 om de olijfgaard weer tot leven te wekken en begon in de daaropvolgende jaren met een beperkte productie van extra vergine olijven. olie van zeldzame kwaliteit bedoeld voor de haute cuisine en fijnproevers. Hotel Cipriani in Venetië is de eerste klant en sindsdien hebben andere prestigieuze namen en beroemde chef-koks besloten de olie te kopen. Tegenwoordig wordt de olie "Costa dei Rosmarini" in Imperia in kleine hoeveelheden per keer geproduceerd, volgens het eeuwenoude "recept" van Luisa, en de kwaliteit ervan wordt gewaardeerd in Italië en in het buitenland.