Pasta di noci (walnotenpasta) Costa dei Rosmarini 180gr. 2 x potjes
Beschrijving
Net als pesto is walnotensaus een typisch product van de Ligurische traditie. De heerlijke walnootsaus Costa dei Rosmarini, delicaat en romig, met olijfolie, is ideaal voor het op smaak brengen van voorgerechten, met name ravioli en tagliatelle.
Het verhaal van Costa dei Rosmarini begint op een klein landgoed omringd door rozemarijnplanten in het hart van Ligurië, met een schat van duizend olijfbomen. Luisa Tedeschi Petrelli, eigenaar van het landgoed, lid van de Italiaanse Academie voor Keuken en medewerker van verschillende Italiaanse eet- en wijntijdschriften, besloot in 1995 om de olijfgaard weer tot leven te wekken en begon in de daaropvolgende jaren met een beperkte productie van extra vergine olijven. olie van zeldzame kwaliteit bedoeld voor de haute cuisine en fijnproevers. Hotel Cipriani in Venetië is de eerste klant en sindsdien hebben andere prestigieuze namen en beroemde chef-koks besloten de olie te kopen. Tegenwoordig wordt de olie "Costa dei Rosmarini" in Imperia in kleine hoeveelheden per keer geproduceerd, volgens het eeuwenoude "recept" van Luisa, en de kwaliteit ervan wordt gewaardeerd in Italië en in het buitenland.