Pomodori secchi sott'olio Costa dei Rosmarini 180gr. 2 x potjes
Beschrijving
Het tomatenoogstseizoen loopt van augustus tot september. De tomaten worden op natuurlijke wijze in de zon gedroogd en vervolgens samen met aromatische kruiden in extra vierge olijfolie geplaatst. De hoge kwaliteit van dit product is gemakkelijk te herkennen aan de heerlijke smaak, felrode kleur en textuur. Zongedroogde tomaten geven een heerlijke extra smaak aan gerechten. Ze worden gebruikt als laatste ingrediënt in salades en vele andere gerechten, waaronder pasta-, vis- en vleessauzen. Ze hoeven niet gekookt te worden; voeg ze voor het serveren toe aan de gerechten, samen met een beetje extra vergine olijfolie.
Het verhaal van Costa dei Rosmarini begint op een klein landgoed omringd door rozemarijnplanten in het hart van Ligurië, met een schat van duizend olijfbomen. Luisa Tedeschi Petrelli, eigenaar van het landgoed, lid van de Italiaanse Academie voor Keuken en medewerker van verschillende Italiaanse eet- en wijntijdschriften, besloot in 1995 om de olijfgaard weer tot leven te wekken en begon in de daaropvolgende jaren met een beperkte productie van extra vergine olijven. olie van zeldzame kwaliteit bedoeld voor de haute cuisine en fijnproevers. Hotel Cipriani in Venetië is de eerste klant en sindsdien hebben andere prestigieuze namen en beroemde chef-koks besloten de olie te kopen. Tegenwoordig wordt de olie "Costa dei Rosmarini" in Imperia in kleine hoeveelheden per keer geproduceerd, volgens het eeuwenoude "recept" van Luisa, en de kwaliteit ervan wordt gewaardeerd in Italië en in het buitenland.