• Veilig betalen
  • Met liefde verpakt en verzonden
  • Echte Italiaanse producten
  • Kwaliteit
  • Veilig betalen
  • Met liefde verpakt en verzonden
  • Echte Italiaanse producten
  • Kwaliteit

Chiacchiere (carnavalskoekjes)

Ingredienten:

  • 00 bloem 500 g
  • Suiker 70 g
  • Boter (op kamertemperatuur) 50 g
  • Eieren (ongeveer 3 middelgrote) 175 g
  • Dooiers (ongeveer 1) 15 g
  • Grappa 30 g
  • Bakpoeder 6 g
  • Zout

Hulpmiddelen:

  • pastamachine
  • deegwieltje

Bereiding:

Doe de gezeefde bloem samen met het bakpoeder in de keukenmachine. Doe hier vervolgens de suiker, een snufje zout, de hele eieren en de lichtgeklopte eidooier erdoor. Giet de grappa ( of een andere likeur naar keuze) erbij en bewerk het mengsel op gemiddelde snelheid tot de ingrediënten goed gemengd zijn.

Voeg de zachte boter toe. Blijf ongeveer 10 minuten kneden tot je een stevige maar kneedbare consistentie krijgt. Breng het verkregen mengsel over op het werkoppervlak en kneed het tot een ​​bolvorm.

Wikkel het deeg in huishoudfolie en laat het 30 minuten op kamertemperatuur rusten. Neem vervolgens een deel van het deeg en laat de rest afgedekt; je moet het plat maken met de palm van je hand , het licht met bloem bestrooien en dan in eerste instantie op de breedste dikte in de pastamachine doen.

Vouw de korte zijden naar het midden toe en haal ze steeds minder dik door de pastamachine tot je een heel dun vel krijgt. Laat de deegreepjes een paar minuten op een doek rusten, daarna kun je de randen egaliseren met een deegwieltje. Maak vervolgens rechthoeken van ongeveer 10x6 cm.

Maak in het midden van iedere rechthoek 2 inkepingen naast elkaar met het deegwieltje. Nu ben je klaar om de chiacchiere een paar seconden in een pan met kokend water te blancheren, totdat ze naar de oppervlakte komen; kook niet meer dan 1-2 stuks per keer.

Laat ze uitlekken en breng ze over naar een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak in een voorverwarmde geventileerde oven op 200 ° gedurende ongeveer 10 minuten aan de ene kant en 5 minuten aan de andere kant. Eenmaal klaar, haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.

Leg de chiacchiere op een serveerschaal en bestrooi met poedersuiker.

Buon appetito!