• Veilig betalen
  • Met liefde verpakt en verzonden
  • Echte Italiaanse producten
  • Kwaliteit
  • Veilig betalen
  • Met liefde verpakt en verzonden
  • Echte Italiaanse producten
  • Kwaliteit

Crostata di marmellata

Ingredienten:

  • 2 eieren
  • 500 g bloem 00
  • 200 g suiker
  • 250 g koude boter
  • 1 citroen
  • jam in een smaak naar keuze

Bereiding:

Het makkelijkste is om het deeg in een keukenmachine te bereiden, maar dit kun je uiteraard ook met de hand doen.

Doe de bloem in een keukenmachine met menghaak en voeg de koude boter in blokjes toe.

Meng totdat je een kruimelachtig deeg hebt gekregen.

Voeg hieraan de suiker, 2 losjes opgeklopte eieren en de rasp van een citroenschil aan toe.

Meng alles weer totdat je een redelijk samenhangend deeg hebt gekregen.

Strooi een beetje bloem op je werkblad en kneed hierop het deeg nog even goed tot je een mooi samenhangend deeg hebt dat niet plakt. Voeg indien nodig nog een beetje bloem toe.

Vorm een bal en laat het deeg een half uurtje rusten in de koelkast.

Verwarm de over voor op 160°.

Bekleed een taartvorm met bakpapier of vet hem goed in.

Rol het deeg uit en bekleed de bodem en rand van de taartvorm. De rand van een crostata is meestal zo'n 2 a 3 cm hoog.

Bedek de taartbodem met jam.

Rol van het overgebleven deeg stroken die je kruislings op de jam legt.

(Waarschijnlijk heb je hierna nog deeg over, dit kun je gebruiken om bijvoorbeeld koekjes van te bakken.)

Bak de crostata in ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar.

Buon appetitio!