Ingrediƫnten (voor 2 personen):
- 200gr verse tagliatelle
- 4 artisjokharten (in olie, uit pot)
- gerookte spekjes
- 120ml verse room
- Olijfolie
- Half glaasje witte wijn
- Parmezaanse kaas
Ingrediƫnten (voor 2 personen):
Bereiding:
Laat de artisjokharten uitlekken en snijdt ze daarna in reepjes.
Bak de spekjes tot ze gaar maar niet te doorbakken zijn. Voeg hierna de artisjokreepjes toe en laat even meebakken. Voeg de witte wijn toe en laat het geheel met het deksel op de pan nog zo'n 5 minuten zachtjes doorkoken.
Kook de pasta beetgaar.
Wanneer de pasta bijna gaar, dus nog goed al dente is, giet je hem af en doe je hem vervolgens bij de spekjes en artisjokken in de pan.
Voeg de room toe en laat dit even inkoken. Mocht je de room iets dunner willen hebben dan kun je een beetje kookvocht van de pasta toevoegen.
Roer het geheel goed door en serveer met geraspte Parmezaanse kaas.
Buon appetito!